Jokaiselle lapsiperheelle on varmasti tuttua se, miten hektistä elämä on. Koska koko ajan sattuu ja tapahtuu, vanhempien pitäisi olla monessa paikassa samaan aikaan.

Onko lapsesi vielä pieni vauva, joka valvottaa sinua öisin? Ehkä sinusta tuntuu, että muutaman tunnin päiväunet tekisivät terää, mutta tarvitsisit jonkun katsomaan vauvaasi siksi aikaa.

Tai ehkä sinulla on jo päiväkoti-ikäiset lapset. Takana on kiireinen ja stressaava työpäivä. Viimeinen työpuhelu tulee vielä päiväkodin portilla, kun menet hakemaan lapsia kotiin. Yrität saada työasiat pois mielestäsi ja keskittyä kuuntelemaan, miten lasten hoitopäivä on mennyt. Matkalla pitää vielä pysähtyä kauppaan tekemään nopeat ruokaostokset ja sitten kiireellä kotiin valmistelemaan iltaruokaa. Lapset kinastelevat nälkäisinä ja annat heille hetken ruutuaikaa, jotta saat edes ruuan valmistettua rauhassa. Ruoan jälkeen mietit, miten jaksaisit vielä siivota ja pestä pyykkiä. Pian kuitenkin huomaat, että taas on iltatoimien aika. Illalla saatat väsyneenä muistella, milloin oli edellinen kerta, kun sinulla oli edes hetki aikaa ladata omia akkujasi.

Vai onko lapsistasi kasvanut jo koululaisia? Ehkä he ovat alkaneet kysellä jonkin harrastuksen aloittamista. Laskeskelet arjen tunteja ja huomaat, ettet mitenkään ehdi töistä kotiin niin, että kerkeisit viemään lapsesi treeneihin. Tai lapsesi käyvät etäkoulua samaan aikaan kun itse pitäisi tehdä etätyötä. Tällaisissa tilanteissa lastenhoitajat tuovat todellista helpotusta arkeen.

Lapset ovat ihania. He ovat luonnostaan touhukkaita ja heillä riittää mielikuvitusta. Lapset kaipaavat aikuiselta paljon huomiota ja läsnäoloa. Lapset usein pysäyttävätkin meidät huomaamaan sellaisia pieniä asioita arjessa, joita emme muuten välttämättä huomaisikaan, ”Katso tuolla puussa kiipeää orava” tai ”Minkä eläimen jälkiä tässä lumessa on?” Lapsilla on kyky elää täysin tässä hetkessä. Lasten ilo ja nauru tarttuu myös meihin aikuisiin. Sadesäällä lapsi kikattaa, kun hyppää vesilätäkköön ja vesi roiskuu. Kuka voisi vastustaa pienen vauvan suloista hymyä? Lapsuus on täynnä uusia taitoja ja niiden harjoittelua. Vanhemmat ovat haljeta ylpeydestä, kun oma lapsi sanoo ensimmäiset sanansa tai ottaa ensimmäiset askeleensa.

Vanhemmat kokevat usein riittämättömyyden tunnetta, kun elämä on niin hektistä. Lapset kasvavat nopeasti ja tuntuu että on liian vähän aikaa lapselle. Monen pääkaupunkiseudulla asuvan perheen tukiverkosto on ainakin osittain muualla Suomessa ja he voivat huomata olevansa aika yksin lastensa kanssa arjessa. Tämä korona-aika tuo vielä oman haasteensa lastenhoitokuvioiden järjestämiseen isovanhempien kanssa, vaikka he asuisivatkin lähellä. Isovanhemmat kun usein ovat jo vähän iäkkäämpiä ja heillä on näin ollen suurempi riski saada vakavampi versio koronaviruksesta, joten haluamme pitää kontaktit heidän kanssaan nyt minimissään. Onneksi he pystyvät kuitenkin hyödyntämään nykyajan tekniikkaa ja juttelemaan esimerkiksi videopuheluita lastenlastensa kanssa.

Monet vanhemmat kokevat olevansa väsyneitä. Oma väsymys vaikuttaa negatiivisesti paitsi omaan hyvinvointiin niin myös lasten hyvinvointiin, sillä oma jaksaminen heijastuu hyvin helposti lapsiin. Kun on väsynyt, niin ei jaksa enää olla lasten kanssa samalla tavalla kuin normaalisti. Kun palkkaa lastenhoitajan, on se panostus omaan terveyteen ja jaksamisen ylläpitämiseen ja sitä kautta myös lasten hyvinvointiin. Vaikka se olisi vain yksi ilta viikossa tai edes joka toinen viikko, sillä voi olla jo iso vaikutus perheen arkeen ja se maksaa itsensä takaisin. Lastenhoitopalveluista on myös mahdollisuus saada 40 prosentin kotitalousvähennys.

Vanhemmista voi kuitenkin tuntua jännittävältä palkata ensimmäistä kertaa ulkopuolinen lastenhoitaja kotiinsa. Olet luovuttamassa lapsesi ehkä ensimmäistä kertaa vieraan ihmisen hoivaan ja saatat olla huolissasi siitä, millainen hoitaja on ja miten lapsi pärjää sen ajan, kun olet poissa. On kuitenkin hyvä tietää, että vaikka lapsiakin jännittäisi hoitajan tulo, he kuitenkin innostuvat hyvin nopeasti leikkimään hoitajan kanssa ja monesti he kyselevätkin, milloin hoitaja taas tulee. Meidän lastenhoitajamme ovat lastenhoidon ammattilaisia. He ovat käyneet alan koulutuksen ja heillä kaikilla on paljon lastenhoitokokemusta eri-ikäisten lasten hoidosta. He ovat valmiina ulkoilemaan lapsesi kanssa, viemään harrastuksiin, leikkimään ja lukemaan yhdessä. Me annamme aikaa lapsellesi huolehtien samalla lapsen turvallisuudesta ja viihtyvyydestä. Pidämme pysyvyyttä tärkeänä asiana lapsen elämässä, joten mahdollisuuksien mukaan sama hoitaja tulee aina, kun on tarvetta lastenhoidolle. Lastenhoitajat ovat saatavilla ympäri vuorokauden ja tarvittaessa lyhyelläkin varoitusajalla.

Voit myös ilahduttaa ystävää, puolisoa tai omia aikuisia lapsiasi antamalla lahjakortin lastenhoitoon. Se on lahja, joka ei mene hukkaan ja siitä hyötyvät kaikki!